Saffrans Kaka
Bakade denna Saffranskaka förra veckan, pappa fick ta "resterna" på jobbet, idag så fick jag en beställning på receptet, den var visst välkänd på jobbet!
Det va ju kul att dom tyckte om det, men pappa kommer å få sota för detta ;) oftast få han ju med sig "Misslyckade" bakverk på jobbet, dom jag tycker ska hamna i soptunnan. Men han tar dom gladeligen å lovar att inte säga säga var dom kommer ifrån, nu hade han ju tur att detta var en kaka jag var nöjd över :)
Men här kommer iaf receptet på min kaka som jag tyckte va lätt, snabb gjord och GOOD! :)
SAFFRANS KAKA!
Du behöver:
200 g margarin eller smör
-
1 påse saffran, 0.5 g
-
2 ägg
-
3 dl socker
-
2 tsk bakpulver
-
1 ½ dl mjölk
-
4 dl vetemjöl
Garnering:
-
florsocker
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form.
Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.
Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.
Sikta över florsocker vid servering.
(Bilden är lånad från allt om mat)